Wil jij weten wat jouw stressniveau is?

Doe de stresstest
Je kan je bewust zijn van de spanning in uw lichaam en hoofd. Maar ook onbewuste stress kan voor problemen zorgen. Doe de test en ontdek:

Wat jouw stresslevel is.
Wat je er aan kunt doen.
Wat wij voor je kunnen betekenen.

Je weet in 7 tot 8 minuten wat jouw stressniveau is. Alle ingevulde gegevens worden automatisch en veilig verwijderd met een HIPAA compliance tool: betrouwbaar en veilig voor jouw persoonlijke gegevens.

Gezonde en ongezonde stress
Kopzorgen en opgekropte gevoelens zorgen voor spanningen in uw lichaam. Als u hier te lang mee rondloopt, wordt uw weerstand een stuk minder. U heeft hierdoor een verhoogde kans op ziektes en aandoeningen.

Kortdurende stress
Als u even last heeft van stress, voelt u spanning in uw lichaam. Bijvoorbeeld bij een naderende deadline of in een gevaarlijke situatie. Uw lichaam maakt adrenaline aan, uw ademhaling versnelt, en uw bloeddruk en hartslag stijgen. En daar is niks mis mee. Dit zorgt namelijk voor een extra dosis concentratie of motivatie. Is de taak voltooid? Dan is het belangrijk dat uw lichaam voldoende tijd krijgt om te herstellen.

Chronische stress
Heeft u langer last van stress? Dan wordt het vervelend. Langdurige stress heeft veel invloed op uw dagelijks handelen. Klachten als hoofdpijn, trillen en vermoeidheid zijn belangrijke signalen dat u te veel hooi op uw vork heeft genomen. Maar ook piekeren en concentratieproblemen kunnen wijzen op chronische stress.

Stress symptomen
De symptomen van stress kunnen bij iedereen anders zijn. De een heeft meer last van lichamelijke klachten. De ander ervaart eerder geestelijke en emotionele symptomen. Stress heeft dus invloed op uw fysieke gesteldheid én uw humeur.

Lichamelijke symptomen
U kent de veelvoorkomende klachten als hoofdpijn en hartkloppingen waarschijnlijk al. Maar wist u dat ook huiduitslag, een droge mond en haaruitval symptomen van stress zijn? Dit zijn de meest voorkomende klachten:

Hoofdpijn
Hartkloppingen
Buikklachten
Rug- en nekklachten
Hoge bloeddruk

Emotionele symptomen
Stress uit zich niet alleen in lichamelijke klachten. Het kan ook iets doen met uw emotionele gesteldheid. Dit zijn de veelvoorkomende klachten:

Moeite met concentreren
Piekeren
Vergeetachtig zijn
Te veel of te weinig eten
Slecht slapen